Fysio
Fysio admin  

De voordelen van een fysiotherapeut

Als jij last hebt van jouw spieren dan kan een fysiotherapeut uitkomst bieden. Deze is op Hbo-niveau opgeleid en heeft kennis van het menselijk lichaam waarbij hij of zij spierspanning en pijn klachten verhelpt. Vaak kan al na een paar korte behandelingen verlichting bereikt worden en er zijn fysiotherapeuten die zich gespecialiseerd hebben in verschillende lichaamsdelen. Er is in Nederland een zeer ruim aanbod aan fysiotherapeuten die op locatie hun dienstverlening verschaffen, maar die helaas niet allemaal van even goede kwaliteit zijn. Controleer daarom zeker online beoordelingen!

 

Wat doet een fysiotherapeut precies?

 

Een fysiotherapeut heeft voor zijn of haar werk de opleiding Fysiotherapie gevolgd. Een fysiotherapeut kan zichzelf daarna verder ontwikkelen tot bijvoorbeeld manueel therapeut, waarbij ook het bekende kraken tot de mogelijkheden behoort. Door een aantal tests kan een fysiotherapeut exact zien waar de pijnklachten veroorzaakt worden en mogelijk middels massage en andere technieken verlichting bieden. Soms geeft diegene ook opdrachten en oefeningen voor thuis mee die je dagelijks moet uitvoeren om de klachten op de lange termijn te verhelpen. Als een fysiotherapeut jouw aandoening niet vertrouwt kan deze jou via de huisarts doorverwijzen naar een specialist voor nadere medische zorg.

 

Ben ik verzekerd voor de zorg bij een fysiotherapeut?

 

De fysiotherapeut valt in principe niet onder de basisverzekering. Je zult daarom een aanvullend pakket moeten afsluiten om deze kosten vergoed te krijgen. Dit komt met een vast budget of met de vergoeding van een vast aantal behandelingen. Vaak heb je de keuze uit meerdere aanvullende pakketten. Alleen bij chronische aandoeningen geldt dat fysiotherapie vanuit het basispakket wordt vergoed en dan pas na een aantal behandelingen. Als je fysiotherapie zelf betaalt dan kost dit gemiddeld 30 euro per behandeling. Jouw fysiotherapeut kan toegang krijgen tot de gegevens van jouw zorgverzekering en jouw informeren over eventuele vergoedingen.